AddThis kan exponera egen reklam på samtliga Aftonbladet.se artiklar

In Cloud / Förvaltning, Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Affärsmodellen för Dom Vonarburg’s AddThis.com klarnar. AddThis används för att enkelt få scriptat stöd för alla typer av sociala bokmärken. Funktionen kopplas faktiskt in i en majoritet av de större corporate sajt releaserna samt tidningssajterna idag. Användare det senaste året är t ex Aftonbladet.se (på  en Escenic CMS), Norstedt.se (EPiServer), Axfood.se(EPiServer), Electrolux (WordPress), Scania och SEB.

Bakom dela-möjligheterna har även en reklamyta på 242 x 186 pixlar byggts in. Den lägger sig över bokmärkena till Facebook, Twitter, Pusha.se m fl.Webbplatsbesökaren måste aktivt opt-out’a sig (”Don’t show these”) på följande länk för att slippa budskapen.

Vi har mer på samma ämne:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

I Sverige märks just nu främst reklam för addThis egna IE och FF plugins, men för sina nya ägare Clearspring har troligtivis AddThis även visat upp möjligheten att exponera reklam i samma yta.

Samma möjligheter att exponera egen reklam återfinns egentligen i alla utländska och svenska web2.0-tjänster som svenska sajter så glatt använder (CoverItLive, WordPress.com, Disqus, Youtube, Blip.tv, Vimeo, Wufoo.com och faktiskt även Google Translate, Analytics och Google Maps även om det ligger en bit längre bort än samma scenario hos mindre företag) och tycker de sparar stora konsultpengar på.

Vi har mer på samma ämne:  Facebook Oculus Workrooms ska utmana Teams och Zoom med mer innovativa samarbetsformer i VR

MKSE.com har tidigare skrivit om hur många ”sovande annonsprogram” som återfinns i de otaliga web2.0 tjänsterna och troligtvis är i behov av någon typ av utökat förvaltningsstöd som portfolio management. Bl a har våra svenska politiska partier valt att använda gratisfunktioner som på startsidan möjliggör exponering av reklam baserat på tjänsteägarens villkor.


Läser du MKSE.com i din vardag? Stöd mig gärna med en röst i YABA 2010!

Kommentarer

Leave a Comment