Akademibokhandeln, Akademibokhandeln.se, Bokus, creuna, Python E-handel, Nyheter, Övriga / Custom CMS

Akademibokhandeln.se öppnas, är en e-handel – men ändå inte

In E-handel, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nya Akademibokhandeln.se har efter några månaders projekterande öppnats upp för allmän beskådning. Ännu ett mobile first koncept som anpassats för desktop av ägarna och systerbolaget Bokus.com. Det är en e-handelslayout försedd med grön-gul-röda ikoner som visar på lagerstatus i respektive butik samt ger lightbox-möjligheter till att välja sin favoritbutik. Detta enligt ett “butiken first” koncept som bokhandeln arbetat fram 2015.

“– Våra kunder vänder sig till oss för att få råd och tips och många vill förbereda sina köp innan de besöker våra butiker. Därför är det självklart att webbplatsen ska ge en massa inspiration och fungera på samma sätt oavsett vad kunden använder för teknisk utrustning.”

Säger Ola Toresten, chef för affärsutveckling på Akademibokhandeln.

,7 mdr
omsätter bokhandeln per år

Det går även att ta del av en massa information kring olika evenemang samt se vad som händer i respektive butik. Enligt ett pressmeddelande från företaget utgör lanseringen av den nya webbshopen “det första steget” i Akademibokhandelns nya digitala strategi.

Allt på en egenhändigt byggd Django/Python-uppsättning av Creuna.

Liknande e-handelsupplägg, men ändå inte, delar nu Akademibokhandeln.se tillsammans med (ofta) franschisetagande varuhus som:

Akademibokhandeln får istället glädjas åt de senaste dagarnas besked om hur branschdominanten Amazon ser över möjligheten att bli mer fysisk. De vill öppna upp flera permanenta butiker i USA i en kommande omnikanalstrategi.

Vi har mer på samma ämne:  Arla behöver bli mer agila, plockar in Accenture Interactive Karmarama som ny huvudbyrå

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.