Amazon nere igen, Aftonbladet.se och Expressen.se drabbade

In Amazon, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Vågar ni lägga CMS-content eller hela sajten i molnet utan en portfolio management strategi? Under söndagseftermiddagen rasade ännu en av Amazons EC2 kluster i Europa (Irland) vilket slog ut flera molnbaserade sajter i Aftonbladet.se stall. Som populära Klart.se samt Aftonbladet.se iPad (som körs på Amazon Cloudfront för leverans). Även Expressens nya mobilsajt drabbades. Under april 2011 kraschen var en mängd svenska, molnberoende sajter nere under loppet av två hela dagar....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Nja, vi körde iPad på Cloudfront tidigare men inte längre så någon större påverkan blev det inte för oss.

    För att säkra leveransen av kritiska system går det t ex bra att använda flera zoner på Amazon så någon större oro för molnbaserad leverans tycker jag inte att du ska känna.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.