Amazon nere igen, Aftonbladet.se och Expressen.se drabbade

In Amazon, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Vågar ni lägga CMS-content eller hela sajten i molnet utan en portfolio management strategi? Under söndagseftermiddagen rasade ännu en av Amazons EC2 kluster i Europa (Irland) vilket slog ut flera molnbaserade sajter i Aftonbladet.se stall. Som populära Klart.se samt Aftonbladet.se iPad (som körs på Amazon Cloudfront för leverans). Även Expressens nya mobilsajt drabbades. Under april 2011 kraschen var en mängd svenska, molnberoende sajter nere under loppet av två hela dagar....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Nja, vi körde iPad på Cloudfront tidigare men inte längre så någon större påverkan blev det inte för oss.

    För att säkra leveransen av kritiska system går det t ex bra att använda flera zoner på Amazon så någon större oro för molnbaserad leverans tycker jag inte att du ska känna.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.