Användarnas yttersta behov och modern tjänstedesign bakom nya Botkyrka kommun

In Offentlig sektor, Java, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid har under veckan lanserat den nya kommunwebben botkyrka.se och digitala startpunkten på SiteVision 7 för Botkyrka kommun. Arbetet ska ha utgått från olika arbetssätt och moderna metoder inom tjänstedesign. För att kunna utgå från användarnas behov och skapa en mer tillgänglig, serviceinriktad och användarvänlig webb.

”– Kommunens verksamhet är bred och det är en utmaning att bygga en webb som möter så pass många behov som våra målgrupper har. Målet är såklart att skapa större nytta för våra användare.”

Säger projektledare Linda Vestin. Med hjälp av undersökningar och statistik blev det tydligt att många hade svårt att hitta på tidigare webbplatsen botkyrka.se. Hela 60 procent av innehållet på webbplatsen användes inte alls, vilket betyder att webben inte levde upp till förväntningarna eller behoven hos de som använder den. Genom den förändrade designen, strukturen och innehållet är förhoppningen att fler ska kunna hitta information och utföra sina ärenden digitalt.

”– Behoven och beteendena hos de som besöker webben förändras, därför måste webbplatsen också fortsätta göra det. Vi kan aldrig säga att webben är helt klar, vi kommer utvärdera och utveckla allt eftersom.”

Fortsätter Linda.