Björn Borg kastar ut tidigare e-handel, satsar på headless och Gatsby av ny partner

In Adobe Commerce / Magento, Centra, E-handel, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Nyheter, PWA, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Björn Borg och bjornborg.com har re-lanserats. Det idag klassiska svenska klädmärket har i dagarna öppnat sin sprillans nya ”online flagship store”. Allt byggt på Gatsby frontend framework tillsammans med en svensk Centra headless, Storyblok och partnern Grebbans nya paketering GrebCommerce.

Sjösättningen följer en varumärkesmässig uppdatering där Björn Borg ”sports fashion brand” verkar under devisen:

”Vi vill inspirera människor att bli mer genom vår tro att sport kan få våra sinnen, själar och kroppar att bli något mer än vad de är idag, och att vem som helst kan bli vad som helst.”

Grebban står också bakom Björn Borgs nya digitala identitet och brand concept “active and attractive”.

“Grebban har lyckats fånga essensen av vårt varumärke och bygga en e-handel som har tagit vår flaggskeppsbutik in i den digitala sfären. Varje steg i processen har hållit en hög nivå av kreativitet och Grebban tolkade verkligen våra kärnvärden korrekt. Vi är mycket glada över att samarbeta med en så kreativ och effektiv byrå. ”

Säger Robin Salazar, Global E-com Director Björn Borg. Voyado-kunden Björn Borg har sedan 2019 annars främst satsat på Adobe Magento (tidigare klassisk e-handelskund till Vaimo) som nu ryker.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norstedts handlar upp ny headless-byrå, ny ID för Rabén & Sjögren