Bool och Ciber bakom SharePoint 2010 intranät åt Skånemejerier

In Nyheter, Office 365 SharePoint Onlineby Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Johan Barwén, ansvarig för Ciber Malmökontor, och co. fick uppdraget att utveckla det nya intranätet åt Skånemejerier med beställare Fredrik Heidenholm. Projektet har projektletts från Ciber Malmö men Bool Nordic AB i Lund (Johan Frisell) har knackat SharePoint 2010.

Designen och funktion är utvecklad av CIBER med Johanna Öberg som AD.

Intranätet kom från det så kallade “mjölkkriget”där konkurrenter försökte tränga bort Skånemejerier från de lokala butikshyllorna. Något som ledde till en konsumentstorm på Facebook, vilket stärkte Skånemejeriers varumärke och fick mejeriet suget att bygga vidare på sociala medier.

Fler artiklar om ämnet:  Consid och Ciber bakom ny SEO och visuella förändringar för Bergans på Sitecore

De 600 medarbetarna sitter inte alla bakom datorer, men skulle ändå ha god tillgång till intranätet. Facebook blev en förebild, det finns statusmeddelanden och gilla-knappar. Även bloggfunktioner, möjlighet att skapa ett diskussionsforum och månadens snackis, lediga tjänster, tävlingar, privat lagringsyta samt koppling till telefonväxeln.

Såhär såg det ut innan:

För att in hela personalen placerades det ut datorer vid gemensamma utrymmen. Det ska även gå bra att logga in på intranätet hemifrån.

Skanemejerier.se använder en EPiServer CMS av 24hr.

Fler artiklar om ämnet:  Electrolux väljer ny global CXM-leverantör av Episerver Commerce och CMS

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.