Capesand bakom WindowsAzure baserat CMS

In Cloud / Förvaltning, Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Capesand har tillsammans med Select Wellness tagit fram 30minuter.com på samma platform som tidigare kundprojektet steg.se, ett WindowsAzure-specifikt CMS.

30minuter är en aktivitetstävling för arbetsplatser som går ut på att deltagarna ska vara fysiskt aktiva minst 30 minuter per dag. WindowsAzure lösningen erbjuder prestandanpassningar till ”peakperioderna” för Steg.se och 30minuter.

Fokus i projektet har annars varit på att ta fram en enkel, användarvänlig och stilren webbplats.

Steg.se är ett hälsokoncept framtaget av Select Wellness som hjälper arbetsplatser att bli friskare, starkare och mer fokuserade. På steg.se genomförs Kommunsteget, Korpens stegtävling samt många företagstävlingar vilket innebär att steg.se är Nordens största stegtävling.

Målen med nya steg.se är att genom ett enklare och mer tilltalande användargränssnitt inspirera och motiverande de tävlande ytterligare. Via topplistor, kartor och statistik kan de tävlande jämföra sin utveckling med sina kollegors. Genom att utveckla lösningen för WindowsAzure är det möjligt att dynamsikt kunna anpassa prestanda till “peakperioderna”. Steg.se är byggt på The Walk som är ett WindowsAzure-specifikt CMS.

Steg.se vann även Microsoft Web Award 2011.

Leave a Comment