Chatt-lösningarna allt mer avancerade, blir del av marketing automation

In CXM, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

E-handeln och den mer personliga webbupplevelsen är mer beroende av tillgänglig kundsupport än någon. Det har lett till en ny vår för chattlösningar som får frekventera alla möjliga sajter i form av ett nedfälld, expanderbar fixerad widget oftast i höger nederkant. Men det som verkligen har gjort att chattlösningarna kunnat återinföras är att de numera är så pass integrerbara i redan utnyttjade backendsystem/sociala nätverk. Lösningar som GMail/Gtalk, Skype/Facebook chat eller egenhändigt utvecklad mjukvara med XMPP-stöd (Jabber) kan även användas...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.