Cornerstones responsiva hets blev ”mobile first gone wrong”

In Microsoft .NET, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Responsive Design / Mobilwebb, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Cornerstone har släppt en ny version av den ack så viktiga egna sajten Cornerstone.se. Det är här utbildningsföretaget möter sina kunder, föreläsare, intressenter och egentligen hela deras IT-utbildningskunskap och verksamhet kommer bedömas.

cornerstone

Hur ser det ut då?

Den nya Cornerstone-webben har responsiv design. En självklarhet idag där säkert 95% av MKSE nysläppen inkluderar mediaqueri-uppbyggnad. Men i Cornerstones fall har mobile first hetsen verkligen gått överstyr.

Det verkar som design på desktop fått stå tillbaka för en responsiv design. Se t ex ett sökfält som i högre upplösningar inte fick några bredd-begränsningar alls (!). Det ser en aning bättre ut på vissa sidor där undersidor försetts med menyer istället för vänsternavigering i lägre upplösningar.

På nya startsidan syns i övrigt syns EU-korrekt cookies-bekräftelse och olänkade (!) carouselbilder i en ruskig takt. Där blandas även text skriven direkt i JPG:ar tillsammans med länkad, men ej stylad text som ligger över samma JPG:ar. Det blir då varken logiskt eller speciellt snyggt.

ursöversikten, som är uppdelad baserat på de mindre självförklarande termerna ”ämnesområde” eller ”produktnamn” krockar även designmässigt då de saknar radbrytningar i vissa upplösningar.

Cornerstones gamla .NET sajt var i akut behov av uppdatering, men frågan är om detta var svaret. För evenemang som t ex Devsum använder Cornerstore separata sajtdesigner på WordPress. Det kanske är tur.

Kommentarer

Leave a Comment