Det senaste inom högkonverterande CRO-popups och lightbox’es

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Efter ett antal år med popups, popunders, e-postindrivning i sidebars, Smart Light boxes, exit-intent beteende, Facebook Connect knappar, etc. har det visat sig att hemligheten bakom en lyckad konvertering ofta handlar om att röra sig i en något förutseende, men samtidigt jämn takt med sina besökare.

Du får varken vara för tidig med ny, konverterande teknik men heller inte efter konkurrenterna.

För tidig introduktion av av säljstödjande, konverterande aktiviteter på en webbplats kan kännas skrämmande och trots besökares goda vilja att höja sin egen digitala upplevelse (genom att berätta om sig själva) är det sällan bra att vara först. Då drivs ingen e-post eller sociala data in.

Samtidigt har all skrymmande, säljstödjande teknik en viss livslängd innan besökarna tröttnar på att se dem på varje e-handel och webbplats. Hemligheten är att introducera rätt typ av lösning för stunden i en jämn takt, lösningar som inte besökarna ännu hunnit tröttna på.

Det senaste svarta inom området q4 2016, som vi ännu inte ”sett oss mätta på”, vill Picreel få oss att tro att deras CRO-erbjudande (Conversion Rate Optimization) innefattar. Bolaget står bakom produkter som ReelOverlay, ReelSurvey och ReelLinks.

Även det är fortsatt javascriptbaserade light-box pop-ups, men:

  • Numera med viss transparens så att de ska störa ännu mindre. Det är någorlunda nytt, vilket även..
  • Stödet från start för iOS och Android utöver webben är.
  • Produkterna går att få ”exit-intent”, exponerande enbart när besökaren ska lämna..
  • Eller efter viss scrollmängd, med en..
  • Enkel fråga á la Hotjar eller som aktiveras när som helst, eller mer aktivitetsbaserat..
  • Vid ett klick eller en aktivitet besökaren utför.

Nytt är dessutom hur webbplatsen använder sig av en riktig popup som nästa steg efter att ett erbjudande i en lightbox accepterats. Att Picreels produkter tvingas besökare till att klicka ”X”:et istället för vart man vill på webbplatsen får stå för dem.

Samtliga produkter kan kopplas upp mot en mängd CMS- plattformar samt email, CRM och Marketing Automation mjukvara. Också en förutsättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Columbus köper upp större e-handelskonsult fokuserade på CRO för 40 Mkr

Leave a Comment