Di.se vill göra snabb EPiServer-affär

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Efter Drupaldebaclet ska Bonnierägda Dagens Industri tänkt om för sin kassako Di.se. Trots framgångar med Di.se TVDrupal vart open source lösningen med Drupal för huvudsajten av bl a NodeOne en jätteflopp. Projektet, med hull och hår, lades ned i våras.
episerver_di.se

Enligt uppgift ska Di.se-ansvariga nu i september istället närmat sig EPiServer. De bad produktbolaget förmedla en passande partner för en komplett implementation av en kompetent EPiServer-leverantör.

Den hårt frames-styrda, mycket omfattande .NET sajten är ingen lätt match att flytta. Mycket kodhistorik och knepiga specialanpassningar finns i väggarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

Mitt förslag är att anlita samma gäng som skrev om stora delar av innehållet från VB till .NET. Arkitekt och huvudutvecklare från det projektet 2006/2007 har troligtvis bäst koll på hur olika typer av EPiServer templates/etc. bäst ritas upp för att nå en fungerande, heltäckande arkitektur.

Upphandlingen med tillhörande utvärderingsprocess ska vara i full gång i Bonnierhuset. EPiServer namngav en handfull Premium-partners.

Kommentarer

  1. Så allvarliga alla blir för jag aktiverar en medlemsplugin. På test.

    Så här är det, jag har lagt en del hårt jobb på att skriva om och dokumentera/utbilda inom IT-ämnen under 2000-talet. En sak jag lärt mig. Trots besöksloggar är inte nischad trafik värt speciellt mycket. Den är för flyktig.

    En medlemsdatabas däremot är ”hårdvara”. Annonser? Ni besökare klickar en del, men det går inte att jämföra med potentialen i nyss nämnda ”hårdvara”. Nu testar jag under några dagar hur vänliga folk är att berätta vilka de är för mig. Medlemskravet försvinner troligtvis snabbare än du kan ana. Se ert medlemskap som en ”Donate” knapp, vilka webbläsare inte verkar ha något problem med?

    Dessutom, huruvida det ligger i tiden med medlemskrav eller inte håller jag inte med om. Egentligen alla web2.0 tjänster bygger värde med en egen medlemsdatabas.

Leave a Comment