Försäkringsbolag släpper AI-baserat larm för båthamnar

In AI, Machine Learning, Botar, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hamnlarm är ett nytt AI-baserat säkerhetssystem för att upptäcka och stoppa stöldligor runt hamnar som släpptes i vinter. Skyddet är för båthamnar som varje år utsätts för båtmotorstölder. Varje år stjäls motorer från småbåtshamnar eller uppställningsplatser för cirka 300 Mkr. Pilotprojektet har genomförts tillsammans med försäkringsbolag och leverantörer av säkerhetstjänster. Hamnlarm bygger på avancerad ljudanalys och videoövervakning med hjälp av artificiell intelligens och machine learning. Hamnlarm vill upptäcka stöldligorna långt i förväg och larma om de...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon