Ginza.se e-handel byggs om

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Sökmotor, Wipcore by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Klassikern Ginza.se har relanserats på en ny version av sin webbshop med större fokus på sökfunktionalitet. Adeptic fick uppdraget att förbättra sökfunktionaliteten.

Eye-trackingteknik föranledde förändringarna på sajten. Dessa leddes av Mårten Angner, Whiteport, som även ansvarade för designarbetet.

Det ledde till att bygga en tydligare sökruta som ska inbjuda till fler sökningar, att visuella kopplingen mot kampanjer som TV-sponsring förbättrades och att en snabb sortering och filtrering av resultat lades till, hälsar Pontus Rosin.

Sökningen ska även vara intelligent och kunna se skillnad på om det är en skiva eller en film som eftersöks.

http://blog.klarna.com/sv/wp-content/uploads/2011/09/IMG_7475-620x413.jpg

Ginza valde även redan 2007 att satsa på ett bättre sök. Snarare än att bygga en helt ny e-handel.

Ginzas första version av e-handeln togs fram av Sigma, sedan 2002 har de bl a jobbat med Brightstep (tidigare ”Wipcore Consulting”). Sajten bygger på svenska Wipcores e-handelsplattform. Vilken uppgraderas och sedan 2008 byggdes från grunden på Wipcore eNova.

Wipcore ligger för övrigt fasligt nära att hamna i ”MKSE.com inaktiva”-listan. Clas Ohlson tillhör de som har kastat ut Wipcore eNOVA e-commerce på sistone och de senaste, egna Wipcore-referenserna börjar bli riktigt utdaterade.

Leave a Comment