IKEA använder AI och bildigenkänning, scanna antalet köttbullar du lassar på i restaurangen

In AI, Machine Learning, Botar, Check out/Kassasystem, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

IKEA har lanserat en innovativ ny AI-lösning för de egna, populära restaurangköken. Hungriga kunder vid Kungens Kurva i Stockholm kan numera “contact-less” testa att visa upp sin matbricka för att analysera typ av maträtt, mängd mat och valda tillbehör. Allt med hjälp av avancerad bildigenkänning. Utan t ex smittrisk eller kontakt med mänsklig personal. Hela vägen till kassa och betalning. Satsningen är en del av all den innovation som just nu kommer från IKEAs innovationslabb, de har tidigare främst använt motsvarande teknik till egna AR-tillägg för att placera möbler i egna hemmet.

En av de som testat är Magnus Sjöstrand från IT-bolaget Consid. Han berättar att scanningen tog några få sekunder och betalningen gick på 1-2 sekunder. I början av lanseringen fanns

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.