IKEA använder AI och bildigenkänning, scanna antalet köttbullar du lassar på i restaurangen

In AI, Machine Learning, Botar, Check out/Kassasystem, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

IKEA har lanserat en innovativ ny AI-lösning för de egna, populära restaurangköken. Hungriga kunder vid Kungens Kurva i Stockholm kan numera ”contact-less” testa att visa upp sin matbricka för att analysera typ av maträtt, mängd mat och valda tillbehör. Allt med hjälp av avancerad bildigenkänning. Utan t ex smittrisk eller kontakt med mänsklig personal. Hela vägen till kassa och betalning. Satsningen är en del av all den innovation som just nu kommer från IKEAs innovationslabb, de har tidigare främst använt motsvarande teknik till egna AR-tillägg för att placera möbler i egna hemmet.

Vi har mer på samma ämne:  Så väntas lagarna och straffpåföljden i AI (AI Act), IoT (Data Act), DMA Marketplace och DSA Sociala Medier påverka Sverige

En av de som testat är Magnus Sjöstrand från IT-bolaget Consid. Han berättar att scanningen tog några få sekunder och betalningen gick på 1-2 sekunder. I början av lanseringen fanns [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]personal på plats för att hjälpa äldre besökare som ännu inte vant sig vid den nya typen av självbetjäning. Det finns en tydlig markering på bordet vart bricka ska ställas så AI-kamerorna kan scanna innehållet. Främst de tre portionsstorlekarna 5, 8 eller 12 köttbullar scannas in. Själva kameran sitter idag på motsvarande en ”selfiestick” i mitten av bordet.

Vi har mer på samma ämne:  Genomtänkta förvärv hos Sitecore, tar över Reflektion AI-sökmotor
[/ppp_patron_only]