Inom digital transformation är Metaverse viktigare än kulturell förändring, säger ny undersökning

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Har C-levelgrupperna på större företag fortfarande inte förstått begreppet ”digital transformation”? Minst ett decennium senare? Techbörsen, NFT och crypto kraschar, men förståelsen för teknisk förändring och acceptans på högsta ledningsgrupp verkar fortsatt dimmig och förvirrad.

Det verkar inte bättre när London Research och Netcel gör en undersökning om vilken del av den minst sagt bespottade och uttjatade termen ”digital transformation” är mest relevant för deras egen verksamhet.

60% tycker att tekniskt infrastruktur och motsvarande RPA är viktigast, modernare sälj och affärsutveckling kommer därefter och sedan nya konkurrenskraftiga plattformar och modeller/processer. Därefter kommer ”planera för metaverse” (!) som alternativ – långt före att förändra kulturen internt och bryta silos etc. För att skapa förändring och teknisk acceptans. Faktiskt färre än hälften förstår vidden av det sistnämnda, enbart 45% nämner det som viktigt vilket lägger området på en plats fem av fem i undersökningen. Det understryker hur lätt det är att bara ta in en hype-term som ”metaverse” och slänga sig med den snarare än att läsa sig igenom 10-15 ord och förstå en större innebörd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Malmö Stad köper in Formpipe ärendehantering, SiteVision och RPA på plats