Interflora satsar på m-commerce, Euroflorist trasig inför alla hjärtans dag

In Check out/Kassasystem, Featured, mCommerce, Microsoft .NET, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Update: Interflora.se i Sverige ligger fortfarande kvar på en gammal Microsoft VB-lösning.

http://www.interflora.se/UserFiles/Image/Banners/mobil_sidbild_200_ny.jpg

Men VD John Lilja, online manager Martin Smeding och e-handelsansvarige Tommy Standar har på senare tid investerat i en rätt kompetent ny m-commerce.

Det är den som besökare med smartphone direkt hamnar på och det är troligtvis den viktigaste kanalen idag. Interflora i England visade sig redan 2009 kunna generera omkring 72 beställningar om dagen i sin m-commerce(!). En siffra som säkert mångdubblats sedan dess. Just den lösningen togs dock fram av engelska Xibis och Katapult Studios.

Interflora köptes ut av ägarna för 130 Mkr år 2011. I Sverige jobbar e-handelsfokuserade, plattformsoberoende Brightstep med kunden sedan samma år.

Vi har mer på samma ämne:  Interflora och Thules digitala kundtjänstverktyg tar in miljard

Även Euroflorist med VD Jesper Kärrbrink har en aktiv m-commerce som sniffar upp smartphone-användare.

euroflorist interflora m-commerce

Rejält otajmat nu med stundande alla hjärtans dag är den .NET baserade customlösningen dock trasig. Den togs först fram av en extern konsult men ska sedan ett år tillbaka driftas av Euroflorist själva. Där finns allvarliga CSS-fel med tillhörande strukturproblem som gör det nästan omöjligt att fylla i registreringsfält och handla. Det gäller samtliga mobila webbläsare som iOS Safari/Chrome och Android.

Kommentarer

  1. Euroflorist.se mobilvariant lever och kan börja ta beställningar igen! Trist att Alla hjärtans dag snart är över och beställningarna inte hinner komma fram.

Leave a Comment