Kuoni bygger e-handel på N2 CMS

In Check out/Kassasystem, Övriga / Custom CMS, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Carl Kenne, Ola Dusegård och Jonas Frank på Avega Group samt bl a Valtech har nyligen deltagit i framtagandet av en ny Kuoni e-handelssatsning.

http://www.kuoni.com/layout/images/logo_new.gif

Kuoni är ett av Europas ledande resebolag med totalt omkring 13 000 anställda i över 40 länder och hade under 2011 en omsättning på 5 miljarder schweizerfranc. En stor del av Kuonis verksamhet drivs online med varumärken som Apollo, Falk Lauritsen, Kuoni, Lime och Helvetic Tours.

Onlineplattformen kallas en av Europas större e-handelsplatser med upp till 200 000 besökare per dygn.

Lösningen ligger, en aning förvånande, på en svensk N2 open source CMS.

Den nya plattformen har responsive design och driftskostnaderna ska ha minskat med open source komponenter.

En utmaning i projektet ska ha varit det pressade tidsschemat då releasefönster var begränsat. Hänsyn togs till intensiva försäljningsperioder.

Målet med den nya onlineplattformen för externa e-handelsplatser var ökad försäljning genom en bättre användarupplevelse i form av större flexibilitet i design, bättre integration med back-end system och bättre prestanda.Man hade även som mål att bygga en mer stabil och skalbar arkitektur, att ha en mer tjänsteorienterad systemintegration, öka antalet releaser och att få ner drifts- och utvecklingskostnader.

Kuoni.com har även en SharePoint MOSS 2007 lösning de driftar för externwebb.

Leave a Comment