Medium.com Notes moderniserar kommenteringen

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Parallel comments á la Medium.com Notes verkar bli en av 2014 års första webbfunktionshitar. Först ut är kommande Times.com som valt att skapa sina kommande artikeltexter i långa löp och lägga till de sidoliggande, utfällningsbara parallella kommentarerna.

”Berättelsesajten” Medium.com var bland de första att placera in ”+”-tecken som tar läsaren till en ny typ av kommentering av textstycken snarare än kommentarer på en hel text. Dessutom är kommentarerna dolda utöver plustecknet som redovisar kommentarer på påståenden och textstycken. Efter de fällts ut syns kommentatorer, kommentaren och inloggning.

Kul är även att enbart Twitter används som online-identitet.

Kommentarer hänger inte ihop, de separeras från varandra. I slutet används istället ”dela” form av en ”rekommendationslänk”.

Mediums Notes har uppskattats av läsarna, även om just Mediums läsare tillhör ett moget, mer ”content-älskande” segment som även är vana att förkovra sig i och ge tillbaka till sajter som Quora.com.

Kanske hade inte Disqus, Echo och Facebook Comments rätt när de sedvanligt valt placera sina kommentarer strax under en artikeltext?

Leave a Comment