Bilot Group köper upp byrå, satsar på B2B e-handel

In E-handel, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bilot Group med verksamhet på Gamla Brogatan  i Stockholm förvärvar idag finska bolaget Motley Agency för att utöver digital B2C-handel (PIM, SAP Commerce Cloud ehandel) även växa vidare inom B2B-handel. Med fusionen kommer Bilots personalstyrka att växa till cirka 260 personer. Motley Agency hade runt 40 anställda. Efter transaktionen kommer företagen att fortsätta verka under sina nuvarande namn. Motley Agency kommer att bli en affärsenhet i Bilot som drivs av Motleys nuvarande VD Jens Krogell.

“ – Förvärvet av Motley är ett logiskt steg på vår systematiska tillväxtväg för att bli en leverantör av digitala handelslösningar i världsklass .. Som ett resultat av denna affär kompletterar vi vårt erbjudande inom digitala strategier, och vi stärker vår expertis när det gäller att utforma och utveckla användarupplevelsen för e-handel. Med förvärven av Motley nu och Castor IT för ett år sedan är våra möjligheter betydligt starkare.”

säger Ville Himberg, VD för Bilot. På kundlistan står Altia, Heino, Lantmännen, Onninen, Sanpol, Sultzer, Reima och Valio.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Swecon och Lantmännen köper in ny B2B e-handel på Optimizely Commerce av Columbus

Bilot har även sitt egna agila headlesslager för olika typer av kopplingar. Bilot Commerce API är ett agilt lager baserat på microservice-arkitektur för realtidsprocesser.