Netlights ägare köper upp större e-handelskonsult, nysatsar

In E-handel, Elastic path, Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenskt Företagskapital AB var tidiga med att investera i mycket framgångsrika, numera miljardbolaget, Netlight. Nu ger de sig på mer renodlad e-handelskonsultation genom att ta över en majoritet i Ateles Consulting AB.

Som vi på MKSE.com tidigare berättat har Linköpings-baserade Ateles tagit fram bl a Elastic Path projekt för Gina Tricot (daterat 2011) och Gant. De har de senaste åren fokuserat mer på Inriver PIM och ett AI-projekt för Daniel Wellington. Det nya fokuset kan vara ett resultat av att marknadens intresse flyttats en aning från egna föredragna e-handelsprodukerna till t ex Salesforce Commerce Cloud, litium och Episerver Commerce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SMEG bygger omfattande Optimizely Commerce med fokus på egen kunddata

I maj tillträdde även Lars-Johan ”Lajjo” Strand, med en historik på Intershopkunden Stadium, som ny VD på Ateles Consulting.

”- Den digitala handeln går utanför allt vad tradition heter och ska man leda i vår industri måste man göra det med innovation, nyfikenhet och hårt arbete. Nu ska vi växa Ateles till att bli ledande inom digital transformation och bygga nästa generations e-handel och jag ser fram emot att hjälpa gamla och nya kunder på vår fortsatta resa”

Säger Lars-Johan Strand.