Marketing Automation nyheterna från Salesforce 2018

In CRM Customer Relationship Management, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Salesforceby Martin Edenström

Salesforce har i de senaste uppdateringarna av egna Salesforce Marketing Clouds marketing automation-stöd introducerat några intressanta tillägg och nymodigheter. När det ledande CRM:et lägger till funktionalitet inom marketing automation och lead-hantering 2018 handlar det främst om:

  • AI stöd via Salesforce Einstein som hjälper till att gå igenom leads och värdera dem, “Engagement scoring”. Som i sin tur ger framtida värden hur pass trolig en mottagarskapa eller ett segment är att interagera med och få en mottagare att uppskatta en viss typ av erbjudande och content.
  • Mer interaktivt content direkt i e-posten. Salesforce har labbat med olika sätt att få in mer klickbara element och t ex formulär direkt i e-posten. för ökad interaktion med mottagaren.
  • Pushmeddelanden med smarta kopplingar. Kopplingar till t ex SMS-kanalen som styrs och löpande illustreras hur de följer e-postutskick och annat i Salesforce Marketing Cloud.
Fler artiklar om ämnet:  Så ser svenska Salesforce på innehållshantering, Content mycket viktigt

Allt enligt en presentation vid årets Salesforce Trailhead live Stockholm.

Inom B2B marketing automation finns det nya stödet inom Salesforce Pardot, annars gäller Salesforce Email & Mobile Studio (inom Marketing Cloud).

Nytt är även att dessa två Studios närmare kopplas samman med nya fokusområdena Data Studio och Advertising Studio (samma term som Adobe använder i årets svituppdatering).

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.