NetRelations jobbar med MODx

In Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

NetRelations berättar sent omsider om MODx (!) projektet SpeedLedger. Här går man ifrån SharePoint och EPiServer spåret och visar ett oväntat val av open source CMS. Målet med webbplatsen var att öka målgruppernas kunskap om webbaserad bokföring och hjälpa dem att välja SpeedLedger. Den lite sega sajten har nyhetsbrevsanmälning, citat och målgruppsingångar på startsidan. Det finns inloggning till ett annat system. Det vart inga vidare MODx-friendly URL:s för startsidans puffar dock. En av dessa puffar är... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Vi har jobbat en tid med MODx men som du skriver så utgör leveranser på EPiServer och SharePoint den största delen av vår verksamhet. Fler MODx-referenser kommer att dyka upp på webbplatsen vad det lider. Nyfikna kan kontakta mig för mer information om MODx och vad vi gjort där tidigare.

  Det ”andra systemet” som du nämner är själva produkten SpeedLedger – ett webbaserat bokföringssystem – som vi inte kan ta någon ära för alls. Anledningen till att puffarna inte har klockrent vänliga URL:er är för att de leder bort från webbplatsen, utom MODx:s kontroll.

  Anders Wengelin – NetRelations (affärsansvarig för öppen källkodverksamheten)

 2. Det får var och en bedöma. SpeedLedger är ett litet företag och hostinglösningen är av ganska typiskt art. Men det är klart att det alltid går att optimera prestanda. I det här fallet skulle jag inte säga att MODx eller gränssnittet utgör det eventuella problemet i alla fall.

 3. Kul att se MODx dyka upp på fler svenska bloggar! Vad gäller fula URL:ar i MODx så vet jag med mig att versioner av MODx Evolution före 1.0.4 inte skrev om fula URL:ar även om det var påslaget i CMS:et. Troligen handlar det om manuellt inmatade länkar som orsakar sånt.

  När jag kör SpeedLedgers webbsida i prestandaverktyg så tas mycket av tiden upp i responstid, vilket får mig att tro att det är servern som svarar långsamt och inte MODx i sig. De webbsidor som jag satt upp själv i MODx har alltid varit galet snabba så länge cachen varit påslagen.

  Nåväl, alltid skoj att se svenska konsulter ta sig an MODx, då jag personligen älskar det verktyget!

 4. Pingback: Tweets that mention NetRelations jobbar med MODx | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment