Nya Tieto tror på Hackathons, fler leverantörer som bemästrar trenden

In CXM, E-handel, Kanban, Metodik, Nyheter, Online Marketing, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

MKSE.com får veta att Tieto nyligen omorganiserat sig för att skapa ett ”nytt bolag” med mer fokus på strategi, innovation, affärsförnyelse och datadriven affärsutveckling. Det har lett till bolagsförvärv samt profilerande projekt inom Digital Transformation som nya HSB Lab.

En del av det nya erbjudandet är Tieto Hackathons, en övning som parallellt med hypen att skapa studios och labb (vars svenska framfart och internationella förebilder MKSE gick igenom i fredags) växt de senaste månaderna. Hackathons i detta sammanhang innebär, precis som andra initiativ inom Digital Transformation, främst att gemensam förståelse för utmaning, möjligheter och teknik sker på ett agilt (nära och kommunikativt) sätt och leder till färdiga koncept och prototyper.
0st
dagar är Tieto, IBM, Stockholms stad och KTHs hackathon

Några andra som framgångsrikt drivit igenom Hackathons de senaste åren är 400 man stora Making Waves, som tillsammans med kunder som NSB, Norgesgruppen (40 000 anställda, 1806 livsmedelsbutiker som Kiwi, Meny, Centra, Ultra, Jacobs, Joker och SPAR samt varumärken som Eldorado) och nya kontot SATS Elexia iscensatt flera olika typer av skapande möten mellan:

  • Kunders ledningsgrupper, kundtjänst, m fl avdelning och..
  • Prototypande frontendutvecklare samt konceptskapade designers och backendutvecklare

Tietos ”Sthlm Hack” Hackathon 25-27/11 kommer att beröra:

  • Healthcare med individuellt fokus
  • Utbildning även för familjer
  • Välfärd, med personligt nätverkande

Och är ett samarbete med IBM, Stockholms stad och KTH.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Kommentarer

  1. Mikko Viitala skriver till MKSE att: I helgen avgjordes hackathonet TietoHack på KTH:s campus i Flemingsberg med uppåt hundra deltagare, i syfte att utveckla framtida lösningar inom vård och skola. Vinnare blev teamet MedCompanion, med en mobil tjänst för effektivare kommunikation mellan brukare, anhöriga och personal inom hemtjänsten.

    Winners TietoHack: Mårten Cronander, Nira Nirmalathas, Arif Jehda-Oh, Vincent Wideberg
    TietoHackWinners2: Johan Höglund (chef för vård- och skolsektorn på Tieto), Vincent Wideberg, Nira Nirmalathas, Arif Jehda-Oh, Mårten Cronander, Björn-Erik Erlandsson (rådgivare och tidigare vice skolchef KTH)

Leave a Comment