Ogilvy har anställt 900 Martech-konsulter 2021

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Analys / Statistik, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Hubspot, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Snabbt, snabbt försöker de klassiska reklambyråerna ställa om till att existera som digitala kommunikationsexperter. Med alla tillhörande akronymer och titlar. Med de kroppshyddor många av jättenätverken har blir det nästan som när offshore IT-konsulterna för några år sedan visade upp sin ”förmåga” eller kunskap och på pappret plötsligt kunde ha tiotusentals konsulter inom en snäv teknik eller ett nischområde (”Digital Marketing”, Salesforce, ”CRM”, ”Ecommerce”). Trots att arbetsstyrkan var precis samma som året innan.

Gartner säger i år att 29 procent av alla stora företags budgetar numera tillägnas martech. Det lockar. På kort tid ska Ogilvy globalt byggt upp en egen enhet inom ”martech” som i april 2021 sysselsätter inte färre än 900 kollegor. Det är imponerande. Dock går det att anta att en del av dessa hundratals kollegor är snabbt omtitulerade copys, AD:s och kommunikatörer som nog helst jobbar vidare med samma verktyg som de gjort de senaste decennierna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mercedes-Benz nya Automotive Cloud

Troligtvis har de inte inför Ogilvys nya enhets-reveal ägnat 70-80 timmars veckor i pandemin att plugga in AARRR-funnels, skaffa onlinebaserade CRO-cert eller hunnit lägga bakom sig tresiffriga timmar med erfarenhet inom generella favoritteknikval. Som t ex Scott Brinks topplista om Moz SEO, Hubspot, Marketo, Wisitia, Google Optimize,Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon