Ogilvy har anställt 900 Martech-konsulter 2021

In AI, Machine Learning, Botar, Analys / Statistik, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Snabbt, snabbt försöker de klassiska reklambyråerna ställa om till att existera som digitala kommunikationsexperter. Med alla tillhörande akronymer och titlar. Med de kroppshyddor många av jättenätverken har blir det nästan som när offshore IT-konsulterna för några år sedan visade upp sin “förmåga” eller kunskap och på pappret plötsligt kunde ha tiotusentals konsulter inom en snäv teknik eller ett nischområde (“Digital Marketing”, Salesforce, “CRM”, “Ecommerce”). Trots att arbetsstyrkan var precis samma som året innan.

Gartner säger i år att 29 procent av alla stora företags budgetar numera tillägnas martech. Det lockar. På kort tid ska Ogilvy globalt byggt upp en egen enhet inom “martech” som i april 2021 sysselsätter inte färre än 900 kollegor. Det är imponerande. Dock går det att anta att en del av dessa hundratals kollegor är snabbt omtitulerade copys, AD:s och kommunikatörer som nog helst jobbar vidare med samma verktyg som de gjort de senaste decennierna.

Troligtvis har de inte inför Ogilvys nya enhets-reveal ägnat 70-80 timmars veckor i pandemin att plugga in AARRR-funnels, skaffa onlinebaserade CRO-cert eller hunnit lägga bakom sig tresiffriga timmar med erfarenhet inom generella favoritteknikval. Som t ex Scott Brinks topplista om Moz SEO, Hubspot, Marketo, Wisitia, Google Optimize,

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.