Örebro intranät demas öppet på Axure prototyp

In Intranät, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Inuse har lagt ut en Axure klickbar intranät-prototyp för sin nya kund Örebro kommun. Vet inte vad jag tycker om en offentlig sådan, men har de rätt mätvärden uppsatta så, kanske.

Här kommer lite MKSE.com feedback, feta menyer i all ära, men ”Självservice, stöd..” menyn är på tok för stor och lång.

Örebro kommuns vapen

Inuse är överallt nu. Även hit ned sträcker sig deras användbarhetstentakler.

Val av CMS för det ”sociala intranätet” då? Nej, det är inte Örebro klara med, hälsar de. Men är inte detta en ruggans prestigefråga för lokala SiteVision? Som förvisso just nu har sin gamla version av CMS:et på Orebro.se men enligt ovan på inget sätt verkar ha någon fördel av detta i framtida förhandlingar. Och den gamla versionen är just, gammal.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Finns mer budget kvar sedan kan de kära Örebroarna nog även behöva kasta ett extra öga på SEO- och 24h-myndighetsanpassningar för egna, mångåriga Orebro.se.

Kommentarer

 1. Nja, det är Örebro kommun som lagt ut den klickbara prototypen till allmän beskådan inte InUse. Syftet är att få fler ögon på den och förhoppningsvis får vi någon ny insikt genom det. ett annat stort syfte är att visa upp vad vi gör för att få kontakt med andra som går i samma tankar. Det är väldigt svårt att få insyn i andra organisationers intranät och här hade vi en möjlighet att i alla fall ge en liten inblick i vårt kommande. Vi har redan nu fått ett antal nya kontakter och flera bra idéer vi kommer ta ställning till.

  InUse har vi arbetat med i rätt många år nu då de hjälpte oss med http://www.orebro.se och deras förstudiearbete var en av de största orsakerna till att det blev en så lyckad webbplats. Användbarhetstentakler är den bästa sortens tentakler!

  Sitevision har vi en licens på som säger att vi får skapa hur många webbplatser som helst för kommunens bruk så ska vi byta är konkurrensen hård. Men visst, beroende på vilka val tekniken tvingar oss till så är inget omöjligt. Val av plattform för samarbete är avgörande. Versionen vi har är inte den gamla utan den senaste men visst börjar den bli gammal i sig. Det ska bli spännande att se version 3 av Sitevision under våren.

  SEO har vi inte jobbat jättemycket med men vad är det kring 24timmarsmyndigheten du saknar? E-tjänster? Ja vi jobbar för fullt på det precis som alla andra men det är väldigt mycket mer komplext och kostsamt än man kan föreställa sig som utomstående.

  Annars har vi en hyfsad teknisk kvalitet med 99% hos validerat.se:
  http://validerat.se/sv/se-resultaten/kommuner/o1/orebro-kommun/

  Även informationen är rätt ok enligt skl:s mätning:
  http://www.orebro.se/7865.html

  Hela bloggen för projektet med nytt intranät finns här för den intresserade:
  http://nyintra.orebro.se/

 2. PS Glömde skriva att jag är ansvarig för webbsystemen hos Örebro kommun, kan vara bra att veta:)

 3. Hej Björn, tack för snabbt och omfattande svar. Tittar oftast främst på hur konsulterna jobbar, därav jag riktade inlägget mot de som nämndes. Men klart detta till störst del är en inhouse-produktion, det förstår jag nu! Ang. 24h – Ja, jag såg inte så mkt medborgartillgång till tjänster och mer personlig information. Snyggt jobbat hos Validerat, men framförallt hos http://validator.w3.org/check?uri=http://www.orebro.se

 4. Tack ja vi jobbar en hel del för att koden ska vara bra och valet av Sitevision gör det rätt lätt för oss. En försvårande omständighet är att vi satsar på att integrera alla tjänster på orebro.se (inte iframe utan som en del av koden på sidan) och det gör att även tjänster vi integrerar med dålig kod drar ner betyget. För många andra ligger den typen av sidor på andra domäner och testas inte. Men vi ser att det ökar användbarheten så mycket att det är värt det.

  Vi har haft en ”Mina sidor” med inloggning men tagit bort den då vi inte har infrastrukturen att skicka svar tillbaka elektroniskt. Det är svårt och dyrt att klara av detta men vi jobbar vidare på det.

Leave a Comment