Örebro intranät demas öppet på Axure prototyp

In Intranät, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Inuse har lagt ut en Axure klickbar intranät-prototyp för sin nya kund Örebro kommun. Vet inte vad jag tycker om en offentlig sådan, men har de rätt mätvärden uppsatta så, kanske. Här kommer lite MKSE.com feedback, feta menyer i all ära, men "Självservice, stöd.." menyn är på tok för stor och lång. Inuse är överallt nu. Även hit ned sträcker sig deras användbarhetstentakler. Val av CMS för det "sociala intranätet" då? Nej, det är inte Örebro...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Nja, det är Örebro kommun som lagt ut den klickbara prototypen till allmän beskådan inte InUse. Syftet är att få fler ögon på den och förhoppningsvis får vi någon ny insikt genom det. ett annat stort syfte är att visa upp vad vi gör för att få kontakt med andra som går i samma tankar. Det är väldigt svårt att få insyn i andra organisationers intranät och här hade vi en möjlighet att i alla fall ge en liten inblick i vårt kommande. Vi har redan nu fått ett antal nya kontakter och flera bra idéer vi kommer ta ställning till.

  InUse har vi arbetat med i rätt många år nu då de hjälpte oss med http://www.orebro.se och deras förstudiearbete var en av de största orsakerna till att det blev en så lyckad webbplats. Användbarhetstentakler är den bästa sortens tentakler!

  Sitevision har vi en licens på som säger att vi får skapa hur många webbplatser som helst för kommunens bruk så ska vi byta är konkurrensen hård. Men visst, beroende på vilka val tekniken tvingar oss till så är inget omöjligt. Val av plattform för samarbete är avgörande. Versionen vi har är inte den gamla utan den senaste men visst börjar den bli gammal i sig. Det ska bli spännande att se version 3 av Sitevision under våren.

  SEO har vi inte jobbat jättemycket med men vad är det kring 24timmarsmyndigheten du saknar? E-tjänster? Ja vi jobbar för fullt på det precis som alla andra men det är väldigt mycket mer komplext och kostsamt än man kan föreställa sig som utomstående.

  Annars har vi en hyfsad teknisk kvalitet med 99% hos validerat.se:
  http://validerat.se/sv/se-resultaten/kommuner/o1/orebro-kommun/

  Även informationen är rätt ok enligt skl:s mätning:
  http://www.orebro.se/7865.html

  Hela bloggen för projektet med nytt intranät finns här för den intresserade:
  http://nyintra.orebro.se/

 2. PS Glömde skriva att jag är ansvarig för webbsystemen hos Örebro kommun, kan vara bra att veta:)

 3. Hej Björn, tack för snabbt och omfattande svar. Tittar oftast främst på hur konsulterna jobbar, därav jag riktade inlägget mot de som nämndes. Men klart detta till störst del är en inhouse-produktion, det förstår jag nu! Ang. 24h – Ja, jag såg inte så mkt medborgartillgång till tjänster och mer personlig information. Snyggt jobbat hos Validerat, men framförallt hos http://validator.w3.org/check?uri=http://www.orebro.se

 4. Tack ja vi jobbar en hel del för att koden ska vara bra och valet av Sitevision gör det rätt lätt för oss. En försvårande omständighet är att vi satsar på att integrera alla tjänster på orebro.se (inte iframe utan som en del av koden på sidan) och det gör att även tjänster vi integrerar med dålig kod drar ner betyget. För många andra ligger den typen av sidor på andra domäner och testas inte. Men vi ser att det ökar användbarheten så mycket att det är värt det.

  Vi har haft en ”Mina sidor” med inloggning men tagit bort den då vi inte har infrastrukturen att skicka svar tillbaka elektroniskt. Det är svårt och dyrt att klara av detta men vi jobbar vidare på det.

Leave a Comment