Systembolaget.se på EPiServer relanserad av Doberman, F&B och Inuse

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Update: De vann inte årets byrå (det gjorde Söderhavet) men en designrelease av en gammal svensk institution piggar nog upp. Tillsammans med Forsman&Bodenfors och Inuse har Doberman har fräschat upp Systembolaget.se som numera återfinns på en EPiServer CMS 6 med Microsoft FAST, ImageVault och en hel del annat.

Söderhavet gjorde den visuella strategin för webbplatsen.

Mat&Dryck-sökningen med ”tagg-nedstängningsbara söktermer” (som även nya Hemnet.se på Ruby nyttjar) är fin. Det finns även inloggning för beställning och Cookie-baserade mina sidor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Däremot så är det så klart en totalblunder att ingen re-directstrategi fanns med i plattformsbytet. Det måste handla om tusentals inlänkar som nu inte längre fungerar.

I denna och kommande releaser av projektet ska e-handeln vara ännu mer i fokus. Någon som vet vilken e-handelsprodukt vi pratar om då?

Tidigare låg Systembolaget.se på en SharePoint MOSS 2007 CMS/e-handel/etc. av Connecta från i maj 2009. Men de tröttnade alltså på den lösningen relativt snabbt.

 

Kommentarer

 1. Hej!
  Detta är åtgärdat nu, mvh Åsa

 2. Martin här var det mycket fel.
  Connecta var huvudleverantör för systembolaget.se (dvs EPiServer, FAST, E-beställning, integration osv). Doberman körde ID och GUI.

  Den gamla lösningen var Microsoft Content Management Server 2002 och Connecta hade inget med den att göra. MOSS 2007 har aldrig varit inblandad.

  Den lösning du hänvisar till att de tröttnade på gissar jag du menar del1 av e-beställningen. Den är alltså kvar men ombyggd/ihop byggd med resten av lösningen. Denna del1 fanns parallelt med MCMS 2002 alltså.

 3. Tack för update. Hade du gett oss ditt namn och kommenterat för en månad sedan hade det varit ännu bättre ;) Ska dubbelkika och uppdatera!

Leave a Comment