Örebro valde SiteVision socialt intranät, slog ut IBM Connection och Sharepoint

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Mer SiteVision nyheter från CMS:ets självaste födelsestad. Sitevision blev intranätplattform för ett kommande socialt intranät när Örebro kommun valde CMS.

SiteVision slog ut IBM Connection samt Sharepoint 2010 i upphandlingen. Men valet underlättades av att även externwebben ligger på samma java-CMS och att det är en ytterst lokal leverantör.

Projektet börjar omgående och kommer pågå under första kvartalen 2012.

Björn Hagström berättar mer om valet här.

Ifrån staden säljs även uppstickaren Onesys MyLive som kallar sig dedikerat socialt intranät. Men de var uppenbarligen inte med i kommunupphandlingen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Migrationsverket med Sitevision intranät gick "all in" på socialt stöd

Kommentarer

  1. Det har inte skett någon upphandling utan detta handlar bara om utvärderingar där vi har gjort ett val. Vi kommer köpa de moduler som behövs för ett socialt intranät till den plattform vi redan har. Vi har kikat på MyLive och det är en intressant produkt med en intressant leverantör men om vi inte skulle gå på en av de stora produkterna ville vi undvika att ta in en plattform till. Dyrt att förvalta och att underhålla kompetens på två plattformar.

Leave a Comment