HubSpot sparkar halva ledningen, interna stridigheter om spam

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det är minst sagt kaotiskt på Hubspot denna sommar. Mångåriga och betydande medarbetarna Mike Volpe, HubSpot Chief Marketing Officer, samt Joe Chernov, VP Content, har fått gå på dagen efter vad som verkar vara en dispyt med bolagets övriga ledning.

Deras avsked sägs officiellt kommit från att de inte följt interna regler om uppförande. I detalj handlar det om en tredje medarbetares kommande bok som de försökt få förhandskopior av för att förhindra att klassificerad intern information skulle spridas. 

Kort efter fick HubSpots ordförande och CEO Brian Halligan även bära hundhuvudet för händelserna då han inte lyckats stoppa de tidigare tvås beteende eller upplysa styrelsen om vad som pågick. Han klarade sig och ”sanktionerades” dock av samma styrelse. 

Det har tidigare funnits historier om att HubSpot skakats av interna strider om hur bolagets sociala strategier och massutskick inom lead management (tänk spam) ska hanteras.

I Sverige är HubSpot kända för sina minst sagt egna taktiker inom införsäljning. De är måna om att vid kundkontakt driva en detaljerad och omfattande process där de vill få god insyn hos kunden och deras strategier långt innan de signerat några avtal eller visat upp något av sin egen produkt. Ett sätt att försöka dra slutsatser och imponera utan att behöva vänta på faktiska resultat. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Luna Diabetes köper in Webflow, Twilio Segment CDP och Hubspot av Stormfors

Leave a Comment