Polisen.se och Dfs.se hackade

In Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom4 Comments

Hackerattackerna mot viktiga och prestigefulla svenska sajter fortsätter. Sedan min senaste genomgång av vilka CMS som de drabbade sajter har Polisen.se och Dfs.se hackats av VFH och andra grupper.
dfs polisen

I polisen.se:s fall är det främst polisen.se och Säpo/sakerhetspolisen.se e-mail som hackarna kommit åt. För själva webbplatsen pågår i skrivande stund ett uppgraderingsprojekt till EPiServer i regi av KnowIT. De kommer även ansvara för Polisens intranät, IntraPolis. Kan gissa att säkerhet gick upp på key factors listan efter gårdagen.
Episerver

Det är osäkert vilket CMS Dfs.se låg på. Sajten är i skrivande stund nere då omfattningen av hacket ses över.

De båda egenbyggda CMS-lösningarna Svenskafans.com och Mecenat hackades tidigare i vinter. Där uppmärksammades att krytering som MD5 / SHA1 hash och salt inte direkt var kutym inom användarhanteringen.

Kommentarer

  1. Fast polisen.se kör något Apache-baserat via någon annan operatör, projektet på EPiServer CMS har inte lanserats än enl dom nyhetsartiklar jag hittade. Eller?

  2. Fast polisen.se kör något Apache-baserat via någon annan operatör, projektet på EPiServer CMS har inte lanserats än enl dom nyhetsartiklar jag hittade. Eller?

Leave a Comment