Qlik köper in ServiceNow App Engine, satsar på olika typer av Low-code stöd

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den senaste utgåvan av ServiceNow Now Platform ska vara förändrad i grunden för att passa en Covid 19-värld, samt ha utvecklas efter att världen återgått till en mer normal vardag. En av pilotanvändarna är BI-bjässen Qlik, grundat i Sverige 1993.

En stor del av det utökad stödet rör egen förbättrad Low-code för olika administratörer. Som Creator Workflows som ger ett automatiserat stöd för medarbetare med olika kunskapsnivåer skapa applikationer snabbt utan traditionellt kodande. Dessutom ska de andra utvecklingsverktygen för low-code, App Engine och IntegrationHub nu integreras i helhetslösningen.

Den nya plattformen innehåller också App Engine Studio, som är ett grafiskt gränssnitt för mer guidad applikationsutveckling, samt mallbiblioteket App Engine Templates. 

” – Vi är hyperfokuserade på att ge våra team det kompletta stöd som behövs i alla delar av verksamheten, och App Engine förbättrar vår förmåga att erbjuda specialbyggda applikationer för att lösa unika affärsproblem. Med App Engine Studio ser vi fram emot att snabbt utveckla och leverera specialiserade applikationer av professionell klass för att ge ännu mer värde till våra team.”

säger Dan Le Masurier, Director IT Service Delivery, Qlik. Andra nyheter i ServiceNow Now Platform ”Quebec” är bland annat:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Qlik köper bolag inom datahantering

• Process Optimization gör det möjligt för IT- och kundtjänstavdelningar att visuellt skapa och förbättra de underliggande processer som driver workflows, proaktivt identifiera och undvika flaskhalsar och därmed lösa problem snabbare.

• Workforce Optimization tillhandahåller en arbetsyta för ansvariga inom IT och kundtjänst som hjälper verksamheter att optimera produktivitet, genom att ge överblick över arbetsbelastning och KPI:er i realtid.

• Engagement Messenger låter självbetjäning i portaler från tredje part erbjuda AI-stödd sökning, Knowledge Management, Case och chattbot-interaktioner, vilket resulterar i färre upprättade ärenden, snabbare hjälp och eventuellt förbättrad kundnöjdhet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ServiceNow gör förvärv för att hjälpa DevOps- och SRE-team