Så blir Nikes nya Web3.0 NFT e-handel Swoosh.Nike på Polygon

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under natten till tisdagen avslöjades det att ett Nike med experimenteringslusta, och snabbhet att cancel’a sportstjärnor som inte sköter sig, handlat upp sin officiella blockchain och web3 teknik. Det blev amerikanska Polygon Technology som vann upphandlingen och nu ska bygga ett eget NFT-community och web3 kunskap tillsammans med sportjätten. Polygon erbjuder främst en decentraliserad Ethereum PoS lösning.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Nya domänen swoosh.nike är starten. Det innebär att Nikes uppköpta NFT-plattform RTFKT från förra året får stå tillbaka något. En NFT med Airforce 1 ska gå loss på runt 50 dollar till en början. Men just nu går det bara att anmäla sig för starten nästa år. Det ska finnas skor designade av både partners samt fans att köpa och sälja på plattformen och i communityt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EY Design Studio växer via två förvärv, samlar UX under samma tak