Så blir Soko.se från TV4.se och Expressen.se

In Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Soko.se står i startgroparna och ska inom kort lanseras. På en e-handelslösning handskriven i RubyOnRails med en del moduler och en del jQuery v1.4.2. Tydligen minskar TV4 rejält java och kör mer RubyOnRails sedan ett tag tillbaka. MKSE.com har fått en första titt.

Soko.se är en gemensam satsning av TV4 och Expressen (Polopoly, WordPress och ibland Drupal-friendly) inom Bonnierkoncernen (numera EPiServer friendly) och är tänkt att bli en handelsplats för mode. Tänk Blondinbellas BellMe.se eller Elin Klings motsvarighet (fanns den? hon är numera med på detta tåg) fast med ett community. Det ska även gå att bevaka favoritvarumärken och utvalda plagg på auktion och till fast pris.

Det blev ett klassiskt e-handelsupplägg. Startsidan sportar personer som troligtvis är någon typ av personas. På varje produktsida köpval via auktion till fast pris eller någon rotation. Det finns ”garderober” kring varje medlems hela inventarie. Mest populära medlemmar och senaste/mest populära plagg finns.

Mer tekniskt, teamet har valt en hel del lightbox’es för t ex ”läs mer”. Dela content sköts via de officiella Twitter och Facebook knapparna (en klar trend just nu) men det så viktiga registrerings- och login-flödet känns inte riktigt optimerat.

Sajten känns ”rätt rå”. Jag tyckte om när Nelly.com var tidigt ute med super-light social shopping (dela/skriv recension/blogga om med bl a Facebook Connect). Det känns som om Soko.se behöver lite tid för att utvecklas och hitta sig själv.

Kommentarer

Leave a Comment