Så ersätter NYTimes personal med AI i sitt uppdaterade CMS Scoop

In CDP, DMP, Nyheter, Övriga / Custom CMS, PIM by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Världens ledande mediahus och de största tidningstitlarna fortsätter leda inom CMS-innovation. Allt på de större, sociala nätverk-analyserande och helt skräddarsydda lösningar de tagit fram de senaste 4-5 åren. NYTimes går som vanligt i bräschen och har under några konferenser i vår presenterat mer hur de utvecklat egna CMS:et Scoop den senaste tiden med hjälp av olika lgoritmer.

Nu är det sättet som bilder till en författad artikel hittas, väljs ut och inkluderas som helt har förändrats. Allt för att förenkla för journalister så de snabbare kan fokusera på innehåll och research istället. Ett tecken på att roller som redigerare och layoutare nog inte står högt i kurs på tidningsredaktionen. Klar potential för att ersättas med AI.

Sättet som en artikel får bildmaterial i artikeltext och på löp har helt automatiseras med dessa i algoritmer i NYTimes CMS Scoop.

Algoritmerna ska dessutom vara bättre att välja ut exakt bilder som passar en artikeltext. Istället för tidskrävande sökningar i DAM:et. Detta även för en mobil respektive en desktop upplevelse, där valet av bilder kan vara olika och avgörande. NYTimes berättar att bildvalet specieltt är väldigt viktigt för att ge en god mobil läsupplevelse.

Algoritmerna och bild-AI:t ska även vara bättre på att kombinera utvalt bildmaterial tillsammans med rätt annonsval (en annan del som givetvis redan är automatiserad).

Allt om AI och ML-innovation

Håll koll på det senaste inom AI. Här listas alla nyheter från svenska releaser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så blir Shopify Magic AI för e-handel

Leave a Comment