Adobe Professional Services ska inte konkurrera med Adobes partners

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com är på Adobe Summit London 2017 för att ta del av det senaste inom mjukvaruföretagets numera tre omfattandemolnerbjudanden samt lyssna till det senaste alla Adobe partners världen över har hittat på.

Just att hitta på har de senaste 12, om inte 36 månaderna varit lite svårare för Adobe Marketing Clouds alla namnkunniga kunder.

Det råder akut brist på utvecklare, och redan för två år sedan berättade Adobe att detta skulle avhjälpas genom större satsningar på egna Professional Services team. Deras roll var som arkitekter, lead developers och konceptägare hos alla större nya kunder. För att andra implementationspartners samtidigt skulle hinna utbilda sig, rekrytera och sedan ta över t ex Adobe AEM-projekten i en senare fas.

Men Adobe Professional Services gänget, som bara i Sverige är en rätt stor gruppering om några handfull FTE:er, har nästan gått för bra. Nu några år senare råder det viss osäkerhet kring när de ska lämna ett uppdrag för att låta en partner ta över. Dessutom bara fortsätter de växa under 2017, vilket fått större partners att undra om de kommer utgöra en ny typ av konkurrens framöver. Men under Summit berättar Adobes partneransvariga att planen är att:

”- Vi lovar att Adobe Professional Services inte kommer växa lika snabbt som vårt Marketing Cloud erbjudande i övrigt”

Så om Marketing Cloud fortsätter växa med 20% per år kommer Adobe Professional Services bara växa med 5-10%, resten ska direkt gå till partners.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

Partners i London har för övrigt blivit färre, men större. De som syns hela tiden är sedvanliga Accenture Digital (årets partner även EMEA, för andra året i rad), Deloitte Digital (tappat lite i fokus, jämfört med tidigare år), IBM, SapientRazorfish med nytt namn och DigitasLBi (som vid det här laget väl inte borde profilera sig allena). Därefter kommer WPP, Dentsu, Capgemini, Wipro, R/GA och MRM McCann. Men de försvinner i skuggan av de större partners. Och så en av de senare större partners då, Microsoft. Vars Dynamics-integration alla pratar om. Hela tiden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce pensionerar Customer 360, numera Patient 360, Citizen 360, Member 360 och Subscriber 360

Leave a Comment