Så går ICAs e-handel av SapientRazorfish, DigitasLBi och Doberman

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Oracle ATG Web Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Magnus Rosén, e-handelschef på Ica Sverige har berättat mer om ICAs pågående e-handelsprojekt för Beaconomist. Varje ICA-butik som äger och driver sin egen butik ansvarar numera även för sin egna e-handel. Allt återfinns på den distribuerade Oracle ATG e-commerce lösning MKSE.com skrev om redan sommaren 2016. Sedan dess har en grundmall slutförts och flera olika butiker i olika storlekar för ICA-butikerna har rullats ut.

För bara ett år sedan berättade även ICA att de tagit in Doberman som ny partner för att ”vässa det digitala”. Publicis.Sapient byggde grunden till plattformen och tog hjälp av sina båda teknik- respektive mer kreativa byråer SapientRazorfish och DigitasLBi.

0mån
sedan påbörjades projektet

Allt efter en pitch, men nu vill Magnus Rosén inte längre säga vilken extern webbyrå som de låter ansvara för UX och design. Doberman nämns inte i samma team-uppsättning som svenska SapientRazorfish figurerar i.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oracle sparkar över 10 000, e-handel och CX värst drabbade

Stora delar av all design och UX för de dagliga arbetet tas fram av ett internt team.

ICA.se är fortfarande en större Episerver CMS användare och har innan Oracle ATG projektet ”vann” även tittat på just Jetshop, Oracle WebCenter och Sitecore Microsoft Commerce.

Leave a Comment