Scandinavian Photo bygger nytt på Shopify med Shop Pay, nya leverantörer

In Shopify, Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Scandinavian Photo utmanar sina leverantörer. Bara månader efter att en helt ny Episerver Commerce e-handel och ett SCOPE PWA-ramverk med ett tillhörande PIM-stöd för den svenska, norska, finska och danska marknaden lanserades tillsammans med Avensia väljer fotojätten plötsligt att satsa på en alternativ e-handelsplattform. Det är en Shopify e-handel som tagits fram tillsammans med nya e-handelspartnern Star Republic. För officiella ScandinavianPhoto.se ligger Episerver kvar. Antingen ett testskott för jämförelse och självbildning alternativt ett taktiskt beslut i licensförhandlingar. Eller så finns det helt enkelt vattentäta silos mellan e-handelsbeställarna i 0,7-mdr företaget.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Shopify har förvisso även tidigare varit ett populärt val för Star Republic att föreslå då en aktör snabbare än i traditionella, svenska e-handelsprojekt vill komma upp med en lösning. Väldigt vanligt i dessa D2C tider. De gjorde framgångsrikt samma sak för Plantagen för några år sedan i ett s.k ”övergångsprojekt” med en alternativ, datainsamlande (och i det fallet) temporär e-handel som samlade in kundbeteende och data samtidigt som ett annat projekt pågick. När det mer omfattande Salesforce Commerce projektet var klart för Plantagen fasades Shopify lösningen ut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado vinner hela Belstaff lojalitetsprogram och CRM kontot

Spart är ett nya online-galleri för att sälja posters. Företaget är en del av Scandinavian Photo. Den nya satsningen är riktad mot konsumenter som vill förgylla sitt hem med fotokonst och illustrationer. Satsningen har både egna Shop Pay (som vi skrev om igår) samt GooglePay stöd för snabbkassa samt Klarna i tre varianter för de som registrerar sig.

Scandinavian Photo omsätter årligen runt 700 Mkr med en 0,3% vinstmarginal.