Plantagen ångrar e-handel, omnikanalredo i slutet av 2018. Test med Shopify pop-up och pilot i sommar

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce Commerce Cloud, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

UpdatePlantagen fick redan 2015 kritik då de ”gjorde en Jula.se” och sade att de inte skulle aktivera någon egen e-handel i sin då nyinstallerade Magento Commerce. Istället användes e-handelsprodukten enbart som en typ av produktdatabas för kedjans 6000 produkter.

Men nu har Plantagen insett att tiden är mogen att köra igång en riktig, omnikanalredo e-handel. Under sommaren går kedjan ut i en typ av omnikanal-pilot genom en mindre, digital ”pop up-butik” med ett begränsat sortiment som erbjuds på utvalda orter.

Officiella Plantagen.se är fortfarande en Adobe Magento 2 e-handel och sedan ett tag tillbaka har prislappar på de olika produktsidorna och listningarna aktiverats. Däremot är det inte här varukorgen eller pop-up satsningen sköts. Det sker på en konkurrerande liten Shopify under domänen shop.plantagen.se. Troligtvis för att driva in data och kunskap om Plantagen-kundernas beteende medans det större projektet pågår.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter pandemiåren, Aarke landar på samma e-handelsplattform som storkonkurrenten

Plantagen, med ungefär 140 fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland, berättar samtidigt via omnikanalschef Kenneth Grönlund att en e-handelspilot med ett utvalt nätsortiment ska stå färdig i december 2018. Då kan en mer komplett omnikanalslösning släppas och den nya e-handeln kommer att integreras med de befintliga butikerna.

Och Star Republic berättar för MKSE att de kommer arbeta med Plantagens nya koncept, design och UX. Lösningen kommer att baseras på plattformarna Salesforce Commerce Cloud samt en InRiver PIM. Även affärssystemet byts ut parallellt i projektet och den nya lösningen kommer att integreras med affärssystemet M3.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tiger of Sweden byter digitalleverantör, ser över Salesforce Commerce Cloud

Vaimo tog fram första Magento iterationen under blott 12 veckor i ett 720 timmarsprojekt.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.