Efter ett års projekttid går nya Scandinavian Photo live på prestandamaxad Episerver e-handel

In CXM, E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, PWA, Wipcore by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Scandinavian Photo har precis lanserat en ny Episerver e-handel med ett nytt PIM-stöd för den svenska, norska, finska och danska marknaden. Allt framtaget i samarbete med Avensia och på ett SCOPE ramverk för bättre prestanda och performance. För runt 4 år sedan relanserade Scandinavian Photo sin Wipcore eNova plattform. Det är den som nu ryker. En epok i graven. Scandinavian Photo och Wipcore e-handeln hade då varit online sedan sedan 1995, totalt i hela 24 år (!).

Den nya omnikanalsatsningen syftar till att ge foto- och filmintresserade en användarvänlig guide till kameraköp och ska förenkla navigationen i det omfattande urvalet av tillbehör. Under projektet ska man ha lagt stort fokus på att hjälpa kunden att hitta rätt tillbehör som är kompatibla med det man redan har eller vill köpa, vilket ofta är en utmaning.

” – Vi valde Avensia som samarbetspartner för vår nya webbplattform för att de kunde leverera en lösning som möter de hårda krav vi ställer på vår nya e-handelslösning. Det har varit ett väldigt roligt, givande och intensivt projekt som vi har genomfört tillsammans med Avensia under drygt ett års tid nu, som vi i förra veckan äntligen fick se resultatet av.”

Säger Anders Halvarsson, VD på Scandinavian Photo i ett uttalande som antyder viss tidspress. Scandinavian Photo har sedan tidigare en inRiver PIM-installation framtagen av svenska 3bits.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Förändringar och besparingar inom e-handel/IT att vänta på Åhléns

Nästa steg för Scandinavian Photo är att göra sajten till en social plattform för fotografer och fotointresserade. Där de ska kunna hämta inspiration, kunskap och råd och själv betygssätta och rekommendera produkter.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss