Semcon köper 100 man stor agil coach och utvecklingskonsult

In Kanban, Metodik, Nyheter, Pomodoro, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Semcons marknadsansvarige berättar för MKSE.com att de idag förvärvat IT-bolaget Squeed som har omkring 100 digitala experter främst i Göteborg, men också i Stockholm och Oslo. VD Ola Klassons bolag är främst inriktade på agil coachning och agila team samt Java- och .NET utveckling. De ska vara frekventa föreläsare på svenska utvecklarevent som JFokus, SweNug, TechDays och JavaOne – främst pre-pandemi då när de arrangerades mer frekvent.

”– Squeeds medarbetare är vana vid projekt som spänner från innovation och affärsutveckling till realisering. Som del av Semcon får vi jobba med fler spännande projekt som kombinerar digitala och fysiska lösningar. Kulturmässigt är vi en fantastisk kombination då vi är två utvecklingsinriktade people-first-bolag som möts i passionen för värdeskapande teknik.”

Säger Squeeds vd Ola Klasson.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Semcon lanserar Aleido, bolag inom "digitala eftermarknadslösningar" med 850 anställda

Semcon med VD Markus Granlund hoppas aktionen och förvärvet ska stärka bolagets digitala position på marknaden ytterligare och kallas en viktig del i bolagets tillväxtresa.