HiQ ska ”skapa magi” med tysk närvaro, köper upp AWS-bolag

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

HiQs ”grand master plan” som inkluderat en hel del prestigevärvningar från konkurrent och även förvärv fortsätter under tisdagen genom att IT-konsulten etablerar sig i Tyskland. HiQ förvärvar tyska digitaliseringskonsulten Scandio i en satsning på DACH. HiQ CMO Erik Ridman berättar för MKSE.com att det är en viktig del av planen för ”att bygga norra Europas ledande tech-konsult”.

– Detta är stort steg för oss och ett viktigt tillfälle i HiQs historia. Nu etablerar vi oss i Tyskland på det bästa av sätt. Scandio står mycket starkt inom digitalisering och har en fantastisk kompetens inom IT, IoT, cloud, digital transformation och agil mjukvaruutveckling – och vi delar samma värderingar när det kommer till att bygga verksamheten på en tydlig företagskultur. Jag vill verkligen välkomna teamet på Scandio till HiQ – tillsammans kommer vi skapa magi.”

Säger Sven Ivar Mørch, ny CEO på HiQ. Scandio, med huvudkontor i München, är ett konsultbolag inom digitalisering med fokus på IT, agil mjukvaruutveckling och cloud-teknologi. Scandio är AWS (Amazon Web Service) partner samtDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon