Shopify och Amazon gräver ned stridsyxan, Buy With Prime stöd aktiveras

In Amazon, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Shopify Presidenten Harley Finkelstein avslöjade i en video publicerad för några timmar sedan något tidigare helt otänkbart. Ett nytt partnerskap med sin egna svurna nemesis, Bezos Amazon. Det handlar om att i uppdaterade Shopifys pluginlåda och egna omfattande ekosystemet har nu Amazon och Buy With Prime lagts till. Stödet syns direkt i egna Shopify Checkout-flödet och kassa samt betalfunktionen. Så kunder kan numera välja att dra nytta av sina Amazonfördelar även i oberoende butiker.

Inte helt olikt som när vissa flygbolag på nittiotalet började erbjuda poänginsamling även på resor som bokades upp hos konkurrenterna, fast i detta fall kanske öppenheten är ännu mer omfattande.

0 %
steg Shopifys börskurs på beskedet. Upp 73% i år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Buy With Prime som visades upp för sju månader sedan har även ett eget checkoutflöde, men här är det Shopify som ska stå för de delarna. Amazon Prime stödet kommer fortfarande att kanaliseras via Shopify Payments hantering för betalningar. Shopify hoppas att de ledande leverans- och frakt etc. fördelarna med Prime ska uppmuntra till köp.

Det ska vara den första gången någonsin stödet kommer med i en konkurrents Checkout. Finkelstein uppmuntrar nu alla oberoende ehandlare på egna plattformen att bygga vidare på sin Shopify samtidigt som de kan använda sig av världens största kundklubb hos Amazon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ROIROI slås ihop med två andra byråer, skapar ROIROI Group med 65 anställda