eProducts, Invuo, klarna, MeaWallet, norwegian, payair, qr, Seamless, Seqr CXM, E-handel, mCommerce, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing

Sista förespråkarna överger QR-koden, ledande bolaget sålt för 8 Mkr

In CXM, E-handel, mCommerce, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När MKSE.com för två år sedan rapporterade om Diglias i Göteborg som sista utpost bland QR-förespråkarna verkade vi få rätt. Nu har även den tidigare ledande aktören Seamless sålt av sin QR-verksamhet och betalappen Seqr. Bolagets tidigare IR-chef Martin N Larsson och hans nya bolag Glase Fintech AB köpte QR-appen för runt 8 Mkr. Seamless ändrar namn till Invuo och ska satsa på B2B betalstöd i produkterna MeaWallet och eProducts.

Och Diglias har förpassat sitt egna budskap om QR till att istället prata om egna appen och två-faktorsautentisering. Faktum är att QR inte ens nämns en enda gång på startsidan. Även om det fortfarande är en del av appens funktion.

Vi har mer på samma ämne:  Sitoo POS och Happy Socks tar sig an världen, ska in i 90 länder

QR-användare som McDonalds och Webhallen (via Payair) påpekade redan 2014 att enbart en “försvinnande del” av deras kunder som valde QR-betalsättet efter ett pilotinförande. Apple droppade tankar på QR-tekniken redan 2011 för att fem år senare rulla ut ApplePay. Inte heller Klarna trodde på utvecklingen när de istället satsade på sin Checkout med postnummerbaserad två-faktorsautentisering och ett avancerat Cookie-stöd.

QR-koder förblir något för Norwegians flygbiljetter och för väktare som fysiskt behöver bevisa egna nattliga bevakningsrundan. Där fungerar metoden fortfarande bra.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.