Partille kommun kvar på Optimizely Content Cloud för a11y nysatsning, byter ut HiQ

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Partille kommun berättar de ska satsa på fortsatt progressiv utveckling av sina webbplatser med utökat fokus på tillgänglighetsanpassade upplevelser (eller a11y som många gärna numera säger). Partille kommun genomförde under första kvartalet 2021 en upphandling inom support, förvaltning och vidareutveckling av sina webbplatser partille.se och partillearena.se. De väljer samtidigt att fortsätta göra det på Optimizely/Episerver Content Cloud / DXC.

”– Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete och är glada över att detta kan fortsätta. Avgörande för oss är att ha en kompetent och lösningsinriktad partner, med dokumenterad erfarenhet av tillgänglighet, som vi kan förvalta och vidareutveckla våra webbplatser med.”

Säger Lovisa Åblad, Digitaliseringsstrateg på Partille kommun. Utvecklingen ska ske tillsammans med partnern Nexer Group som fick högsta betyg i upphandlingen. De ersätter därmed HiQ som tog över uppdraget för drygt fyra år sedan och skulle bygga en ”Funka-anpassad” lösning. Några år dessförinnan var det Knowit som levererade Episerver till Partille.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apoteket.se byter ut allt, nya leverantörer och plattformar