Square kreditkortsläsare för iPhone en säkerhetsrisk

In Check out/Kassasystem, iPad, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Tiden går och Twitter-Jack Dorseys Le Web succé Square finns nu att köpa i amerikanska Apple Store. Den nätta kreditskortsläsaren fungerar smidigt med iPhone 3GS/4, iPod Touch G4 eller en iPad/iPad 2. Och den kostar enbart 64:50 SEK. En häftig utveckling som öppnar en massa möjligheter för projekt hos flertalet svenska app-ägande företag. Men i en värld där det är mycket lätt att jailbreaka sin iPhone har den redan kallats för en säkerhetskatastrof. Kostnaden per enhet...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. är inget problem så länge du litar på personen du ger kortet!

  2. Är väl inte farligare än att ge kortet till servitören på en restaurang, som kan skriva av allt på kortet och sen shoppa loss på nätet osv…

  3. Jo, skriver det i sista stycket. Men säkerhetsrisk eller inte, NFC-tekniken känns ändå fräschare och stabilare. Även fysiskt. Borde inte Square 3,5:an ”rulla runt” en del kring honan? Eller finns det plasthållare som ser till att den sitter stadigt?

Leave a Comment