Swedbank släpper iPhone app med kontokoppling

In iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

TV i mobilen har varit veckans stora snackis med TV4 Play, SVT Play iPhone och mobilversion och nu senast Bambuser i Appstore. Men det här är ett minst lika stort steg, om inte större.  Swedbank har släppt en iPhone app som möjliggör en mängd tjänster direkt från app’en.
Det går inte att betala räkningar men väl att få:
 • Översikt över konton, saldo, fonder och lån
 • Kontoutdrag med de senaste transaktionerna
 • Överföringar mellan dina egna konton
 • Ladda kontantkort mobil eller mobilt bredband
 • Byte av din personliga kod
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter -2900 procent börsfall, Klarna lämnar live shopping området

Mycket användbart och kul att de löst egna kraven på säkerhet i samband med en mobilapp och ändå löst det för dem som bara vill kolla saldo eller har flera egna bankkonton.

Hur lång tid tar det innan SEB, Handelsbanken och nischbankerna hakar på? Kan inte ta lång tid.

Kommentarer

 1. ICA Banken gjorde en motsvarande app förra sommaren/hösten, och var absolut först.

 2. ”Appen” är ju en wrapper med Safari i. Tryck på en knapp och håll nere någon sekund så kommer url'erna upp. De använder sin vanliga mobilbank i appen så det är inga konstigheter. Jag tror vi kommer se fler ”appar” i framtiden där man stoppar in en browser som pekar mot en iphone anpassad html site. Mycket enklare att uppdatera löpande och utseende/funktion är närapå identisk, det går bara lite långsammare.

 3. Tack för info. Och då är det inte långt ifrån att strunta i att utveckla och få app godkänd och istället bara be medlemmarna skapa en skrivbordsgenväg istället. Som Meebo.

 4. Inte lång tid?
  Handelsbanken bad mig i förra veckan skicka in ett formulär per FAX till deras kontor för att dom inte kunde ta emot anmälan per mail…observera att den inte ens hade fält för signaturskrivning

 5. Det krävs nog ganska moderna system / middleware-kamptibla system för att ge iPhone app-redo data. Inget som erbjuds över en natt. Gissar jag.
  Speciellt inte hos SHB som nog är bland de försiktigare generalerna i sammanhanget. Gissar på Skandiabanken som #2.

Leave a Comment