Ta EPiServer Certified Developer, tips från EMVP

In Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstromLämna en kommentar

En av landets första EMVP, Fredrik Haglund, har skrivit en bra artikel om hur du lyckas bli EPiServer Certified Developer. Översatte med Translate.google.com, och korrade. Här är hans råd.

Kandidaterna har två timmar att genomföra runt 70 flervalsfrågor. En fråga kan hoppas över under testet för att återgå till den senare. Men det går inte att ändra redan besvarade frågor. För godkänt betyg behöver du svara rätt på 60% av frågorna. Förbered dig själv. Det är ett måste eftersom målet med provningen är att skilja dem som har arbetat med EPiServer från dem som inte har det. Men även de som arbetar med EPiServer kan inte vara säkra att klara sig, du måste också ha en god förståelse för alla funktioner se i EPiServer, även sådana som du själva inte tidigare stött på.

  • Du bör ha utvecklat med EPiServer ett tag innan du tar provet. Jag tror inte det att gå till certifiering direkt utan grundläggande utvecklarträning.
  • Kontrollera EPiServers lista över kunskapsområden som du kommer att testas på.
    Läs Editors and Administrators manualen. Som utvecklare ska du veta hur man använder produkten även från en slutanvändares perspektiv.
  • EPiServer-utvecklare känner i allmänhet till för lite om Deployment. Se till att du förstår hur du konfigurerar EPiServer.
  • Känn till hur ”mirroring” och ”Enterprise funktioner” som multihemswebbplatser och lastbalansering konfigureras.
  • Läs alla Tech Notes för den senaste EPiServer CMS releasen. Du måste ha en grundläggande förståelse om alla funktioner i EPiServer.
  • Läs igenom sidorna i Developers Guide och en del av EPiServer SDK också. Personligen förstår jag inte varför de lagt upp en del sidor i SDK och några som Tech Notes. Det är spridda frågor från båda ställena. Du bör åtminstone bläddra igenom dem båda.
  • Försök inte att läsa igenom hela Framework Reference. Du kan titta på några viktiga ämnen som: PageBase, UserControlBase, Templatepage, IPageSource, PageData, PageReference, DataFactory, PropertyData och PropertyDataControl. Och se även till att du kan dina EPiServer Web Controls.

Många frågor är på hög detaljnivå och Fredrik har hört en hel del klagomål att provet är för svårt. Testande tvingas göra kvalificerade gissningar. Fredrik själv tvingades gissa, och då är han EPiServerlärare och har vänt ut och in på EPiServer många år.

Genom att följa tipsen ovan tror Fredrik att du också kommer lyckas med EPiServer-certifieringen.

Ännu mer? Här finns en bra punktlista med ännu mer konkreta råd från Mikael Lundin.

Leave a Comment