Josh, Sociala nätverk, The Frank Bank, Tieto, TietoEnator, xcap Facebook Open Graph, Liferay, Nyheter, XCAP

Tieto blev sociala på XCAP Social Media Summit 2009

In Facebook Open Graph, Liferay, Nyheter, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Några fler iakttagelser XCAP Social Media Summit 2009. Gustaf Brandberg, Digital Strategist på nyvaknade webb- och sociala nätverksaktören Tieto (uttalas numera inte “finskt”) höll ett anförande.

Nyvaknade då Tieto inte direkt synts i samband med denna bloggs kärnämnen genom åren. Varken Polopoly, Escenic, SiteVision eller Sharepoint eller mer communityprodukter som EPiServer, Drupal, Liferay eller Josh XCAP är varumärken Tieto förknippats med.
Josh, Sociala nätverk, The Frank Bank, Tieto, TietoEnator, xcap Facebook Open Graph, Liferay, Nyheter, XCAP

Under anförandet berättades det bland annat att Tieto vill modernisera sättet bankärenden utförs på. Unga idag behöver inte få transaktioner listade som om de vore pappersutdrag. De vill istället “från mobilen kunna ställa en fråga till sin bank eller få tips från banken huruvida de har råd med vinaren på systembolaget när de ska till Grekland senare i sommar”, trodde Tieto. De visar mer på The Frank Bank som startades på TietoEnator-tiden.

Men med hjälp av en stark och dygnetrunttillgänglig supportorganisation har nu kostymkillarna på Tieto tagit en community/socialt nätverkande affär med XCAP för SVT. Ett område de nu gärna vill fortsätta sälja inom. Tieto säger att organisationen erbjuder “tekniska helhetslösningar för sociala nätverk“.

Som tidigare nämnt tog nästan alla talare på XCAP Social Media Summit 2009 upp Twitter, Facebook, tidningsdöden, affärsmodeller, tjäna pengar, automatiserade bloggar och även Facebook Connect.Att den sistnämnda, Facebook Connect, togs upp kan väl ändå inte helt uppskattats av arrangörerma på Josh?

Kommentarer

  1. Martin, roligt att du uppmärksammade vårt anförande. Även om Tieto hittills inte har synts så mycket i media i dessa sammanhang (vilket vi ska ändra på) så har vi uppåt hundra konsulter i Sverige, Finland, Holland, Tyskland och Norge som hjälper våra kunder att lyckas i den digitala ekonomin och som ständigt utbyter erfarenheter med varandra. Vi har hunnit bygga på oss ganska mycket erfarenhet som vi gärna delar med oss av.

  2. Martin, roligt att du uppmärksammade vårt anförande. Även om Tieto hittills inte har synts så mycket i media i dessa sammanhang (vilket vi ska ändra på) så har vi uppåt hundra konsulter i Sverige, Finland, Holland, Tyskland och Norge som hjälper våra kunder att lyckas i den digitala ekonomin och som ständigt utbyter erfarenheter med varandra. Vi har hunnit bygga på oss ganska mycket erfarenhet som vi gärna delar med oss av.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.