Topprekryterar för att klättra i Gartners Magic Quadrant och Forrester Wave

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Att topprekrytera för att snabbare klättra i den livsviktiga, årliga Gartners Magic Quadrant eller Forrester Wave ratingen verkar blivit en vedertagen strategi för mjukvarubolagen.

Efter att SAP Hybris i en uppmärksammad aktion anställde mångårige toppanalytikern Brian Walker som ny strategisk chef har även Magento med nya, aggressiva riskkapitalägare gjort samma sak. Forrester Researchs Peter Sheldon har nyligen bytt läger för att få samma titel, chefsstrateg, men då på Magento. Tidigare var han Vice President & Principal Analyst på Forrester Research.

Tom Erickson, Acquia, erkände i en intervju 2015 om ett annat tillvägagångssätt för att snabbt klättra i kvadranten. De budgeterade då för att ”sponsra” olika whitepapers och event tillsammans med Gartner och Forrester för omkring 0,5 Mkr i månaden. Samma år dök de även för första gången upp i Gartners Magic Quadrant för CMS. På en topposition. Något som tidigare aldrig hänt utan några kvartals klättring först.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Leave a Comment