Viking Line tar in ny partner för att agera på data, inte bara samla och analysera den

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Martech, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Viking Line berättar de vill de förbättra kundupplevelsen med hjälp av datadrivenhet och vara mer kundcentrerade. Viking Line samlar mycket kunddata, men behövde hjälp analysera den och omvandla den till bättre affärsvärde. Som Tom Lindberg, Chief Digital Officer på Viking Line, uttrycker det:

0 m
passagerare åkte med viking line förra året
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

“ – Vi samlar in så mycket information på vår kundresa, men vi kan använda den datan mycket bättre än vi gör idag, och då pratar vi om fördelar både för kunden och för oss .. Med Avaus hjälp kan vi inte bara samla in och analysera den data som behövs, utan också aktivera och personalisera den i flera kanaler – allt från upplevelsen innan man går ombord till kommunikationen ombord.”

Emma Storbacka, VD på Avaus, som tar över kunden, fortsätter:

“Viking Line tar datadriven kundcentrering på allvar och de inser att det är en långsiktig systematisk resa .. Viking Line är en perfekt partner för oss – ett ambitiöst och affärsdrivet företag, som är redo att ta nästa steg i sin tillväxtstrategi. Med en ökad användning av AI och grad av automatisering möjliggör Viking Line en mer personlig upplevelse för sina kunder, men också en branschledande sälj- och marknadsfunktion.”

Viking Line är marknadsledande inom passagerartrafik på norra Östersjön. De erbjuder passagerartjänster, rekreation och lastbärartjänster. År 2022 transporterade Viking Line nästan fem miljoner passagerare och över 100 000 fraktenheter.

Vikingline.se är en klassisk Optimizely Content Management lösning av bl a Combined X Ninetech m fl. Den lösningen uppdaterades senast något år in på pandemin.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adlibris måste göra mer med all kunddata, inleder samarbete med Avaus