VR-byrån Warpins syn på den svenska marknaden, det köper kunderna

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under Nordic Media Insights 2017 i Stockholm tidigare i veckan stod ”VR-byrån” Warpin med entusiastiska grundaren Caroline Roth på scen. Hon passade på att ”introducera” MVR – Mixed VR, för de som inte tidigare hört om termen, samt nämnde att Warpin anser att nästan allt som idag benämns VR inte är riktig 100% datamodellerade lösningar, men snarare enklare 360-graders sfäriska kameraupptagningar.

Utöver 360, AR, VR och MR berättar Warpin att de inom kort även vill introducera en femte dimension för svenskarna. Framtiden finns i spel- och utbildningsupplevelser som kombinerar full VR i fysiska miljöer med riktiga fasta element. Att röra sig inom eller hålla i. Caroline visar upp hypade bolaget The void i Dubai, New York eller Lindon (Utah) och deras presentationsfilm som exempel. En lösning under uppbyggnad, som just nu upplever ”VR Locomotion” problemen (att ta sig framåt utan att gå vilse eller bli illamående), som alla andra.

Totalt har Warpin media tagit in 10-15 Mkr i riskkapital för att finansiera visionen där de främst ska hjälpa annonsörer med relevant content och kommunikation i olika VR och AR sammanhang. Warpin har ägnat våren åt att nätverka och har även stått på scen under Brilliant Minds (som de inte orkat ändra tillbaka presentationens utformning från) samt Stockholm Media Week.

Vilka kunder ha de hunnit jobba med sedan starten för snart ett år sedan? Välgörenhetsorganisationen Trygga Barnen är en av de kunder som först nämns. Det caset togs fram tillsammans med Tobii Pro och produktionsbolaget Wonderworld VR. De ska även projektlett VR-idéer för H&M (som har delägarkopplingar), AMB, Universum, Hunkydory och DLF under året.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  H&M bygger virtuellt showroom på Metaverse-plattformen Journee

Leave a Comment